de*beweging

Plannen

We veranderen dingen samen. Groepen mensen willen dat iedereen mag meebeslissen, dat alles eerlijk is, dat niemand gediscrimineerd wordt, dat de aarde gezond blijft en dat we elkaar helpen. Deze groepen mensen vormen samen een beweging. Die noemen we de*beweging. Na de verkiezingen blijven we sterk. Het kabinet is gevallen, nu begint de*beweging.

*IEDEREEN MOET MEEDOEN

We willen dat gewone mensen meer te zeggen hebben dan grote bedrijven. We willen dat iedereen gelijke kansen krijgt en dat de overheid naar ons luistert. We willen dat de hele samenleving eerlijk wordt: op school, op het werk, in de buurt en in de politiek. We willen dat niet alleen bazen en politici beslissen, maar dat iedereen samen beslist. We moeten ook goed zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

*EERLIJK VOOR IEDEREEN

Sommige mensen hebben niet genoeg geld om eten te kopen of hun rekeningen te betalen. We willen dat iedereen genoeg geld heeft om goed te kunnen leven. We willen dat rijke mensen minder krijgen, zodat arme mensen meer kunnen hebben.

*STOP DISCRIMINATIE

Iedereen moet zich veilig voelen en goed behandeld worden, ongeacht hun huidskleur, geloof, waar ze vandaan komen of hoe ze eruitzien. We willen dat iedereen dezelfde kansen krijgt in het leven. We willen dat niemand wordt buitengesloten.

*EEN GEZONDE PLANEET

We moeten goed zorgen voor de aarde, want anders gaan we allemaal problemen krijgen. We willen dat de natuur gezond blijft en dat het klimaat niet te veel verandert. We moeten zuinig zijn met energie en geen afval maken.

*SAMEN STERK

Nederland heeft vroeger andere landen bezet en daar geld aan verdiend. We moeten nu anderen helpen en stoppen met schade veroorzaken. We moeten vreedzaam samenleven met andere landen.