Top dat je mee wilt doen! Je kunt op verschillende manieren meedoen aan de Beweging.

 

Word luisteraar

Als vrijwilliger bij het Luisterteam doe je mee aan de straatgesprekken. Dit is een bijzondere manier om mensen te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan. Het is een belangrijke taak om mensen te stimuleren tot gesprek, maar ook vooral heel toffe ervaring waar je zelf ook wat van opsteekt! De Beweging en partners proberen je zoveel mogelijk hierbij te begeleiden.

Organiseer een luisteravond

Enthousiast? Organiseer een luisteravond bij jou in de buurt. De strekking is hetzelfde als bij de straatgesprekken, maar komt in de vorm van een gestructureerder programma. De conclusies van de avond kunnen teruggekoppeld worden aan onze Denktank, die deze kunnen verwerken voor een latere terugkoppeling. Zo'n avond kun je samen met ons opzetten, we helpen je graag. Een luisteravond kan plaatsvinden in het buurthuis, bij een studentenvereniging, op de sportclub, of in een kerk of moskee. Zo komen we bij de 1 miljoen!

 

Word partnerorganisatie

Binnen een jaar praten met 1 miljoen mensen: dat kunnen we niet alleen. We werken samen met meerdere initiatieven die ieder op hun eigen manier het gesprek in de samenleving op gang brengen. Belangrijk voor ons is dat onze visies goed bij elkaar aansluiten. Lees hier meer over hoe we kunnen samenwerken in de Nationale Luistercampagne.

Zet jouw kwaliteiten in voor de Beweging

De Beweging bestaat uit allemaal jonge vrijwilligers en is een platte organisatie. Alle coördinatoren zijn makkelijk aanspreekbaar. We streven ernaar dat iedereen zich thuis voelt en een bijdrage kan leveren in dingen waar hij of zij goed in is. Voor de Beweging geldt: hoe meer mensen, hoe beter. Dus ben jij die handige programmeur, cameraman, psycholoog, maatschappelijk werker of caberetier, trek even aan het jasje van de coördinatoren.